Kevään kutsu

Elämme erikoista aikaa. Tunteet varmasti vaihtelevat tässä hetkessä itse kullakin. Näin yhden naisen yrityksenä tunnen toisaalta suurta harmitusta ja jopa pelkoakin vallitsevasta tilanteesta ja liikkeen taloudesta ja toisaalta taas arvotan kovin korkealle kaiken sen ajan, jonka vallitseva tilanne on jättänyt ajatusten kokoamiseen ja uuteen, erilaiseen tekemiseen ja Bello Mondon tulevaisuuden kehittämiseen. Välillä väljempinä hetkinä jopa leikittelen ajatuksella, että nyt vietän pois niitä vuosien aikana säästöön jemmattuja vapaapäiviä - tilanne vain pakotti pitämään ne nyt pois.

Tein ratkaisun Bello Mondon kivijalkamyymälän sulkemisesta heti vakavamman koronatilanteen alettua koto-Suomessamme. Ajattelin liikkeen sulkiessani tekeväni sen ainoan oikean päätöksen, jonka tilanteessa voin. Halusin toimia vastuullisesti sekä asiakkaitani, liikeapulaisiani, perhettäni ja itseäni kohtaan - vastuullisesti meidän kaikkien lähipiiriä kohtaan. Tiistaista 24.3. lähtien kivijalkaliike on ollut suuremmalle asiakaskunnalle suljettuna, mutta olen pyrkinyt palvelemaan asiakkaitani kaikkien mahdollisuuksieni mukaan verkossa ja puhelimella - muutamia yksityiskäyntejä liikkeeseenkin on sovittu.

Bello Mondon vahvuus on aina ollut henkilökohtainen palvelu. Heti liikkeen suljettuani halusin palavasti löytää uusia keinoja toteuttaa tätä henkilökohtaisuutta uudessa arjessani. Työpäivääni tuli kovin erilainen koostumus: Nyt päivystän puhelimen päässä, verkkokaupan linjoilla, Facebookissa ja muussa sosiaalisessa mediassa. Ihanat asiakkaat soittelevat, tilailevat liikeasioinnin sijaan verkossa ja lähestyvät minua muilla keinoin - onneksi näitä keinoja on tänä päivänä useita tarjolla kaikenlaiseen yhteydenpitämiseen.

Useasti, kun kaupassa joskus ajattelin jotain tiettyä asiakasta ja hänen kuulumisiaan, ajatukset kohtasivat ja asiakas ilmestyikin pian ovelle tervehtimään - kuin telepatian voimalla. Nyt tämä sama on toteutunut myös kotona, ja joku juuri ajattelemani henkilö onkin pian soittanut ajatusten taas kohdatessa. Koska asiakastyöni on ollut aina läheisyyteen ja aitoon kohtaamiseen perustuvaa, useista asiakkaista on vuosien saatossa muodostunut itselleni tosiystäviä ja elämäni tärkeitä ihmisiä - mikä upea voima tämä onkaan tässä hetkessä!

Verkkokauppaa harkitsin jo vuosia sitten ja pitkään vetkuttelin sen ajatuksen kanssa, kannattaako sitä perustaa, ja miten saan sen pyörityksen ylipäätänsä arjessa onnistumaan. On ihmeellistä sattumaa, että kuin etiäisenä päätin verkkokaupan avata helmikuun alussa juuri näitä poikkeusaikoja edeltävästi. Verkkokauppa on saanut paljon kiitosta siitä, että moni kokee sen muistuttavan kivijalkaliikkeestä, sen lämmöstä ja sen touhukkaasta kauppiaasta, joka ikään kuin asustelee verkon vaatekuvien ja tekstien takana. Kiitos, että teistä niin moni on verkkokaupan jo löytänyt, ja toivottavasti myös moni muu teistä rohkaistuu verkkokauppa-asiointiin, sillä pystyn itse olemaan ostoksilla mukana ja tukemaan ostoissa vaikkapa puhelimen tai etäyhteyden välityksellä - ja tarvittaessa yksityinen nouto/sovitus onnistuu liikkeestäkin suurta turvaväliä noudattaen.

Tälle ajalle omaleimaista on myös se, että useita hyvin rankkoja päätöksiä on tullut nopealla tahdilla kohdalle ja tehtäväksi - liikkeen sulkemisen lisäksi. Kevät on mun muassa kesämallistojen kuuminta saapumisaikaa. Jouduin valitsemaan, mitkä mallistot edes pystyn ottamaan vastaan liikkeeni varastoon. Jouduin pohtimaan, mitkä merkit ovat sellaisia, joihin uskon myös verkkomyynnissä, uudenlaisessa myyntiympäristössä. Havaitsin myös useiden vaatetoimittajien elävän vakavissa taloudellisissa haasteissa - koskettaahan tämä meitä ihan jokaista. Tällä ajalla voi kuitenkin olla vakavaakin vaikutusta tiettyjen merkkien tulevaisuuteen, mikä on toki suuri harmi sellaisenaan. Raskaimmalta kuitenkin on tuntunut vielä entisestään kasvanut vastuun määrä; kun tätä yritystä todella pyörittää yksin, myös vastuu ja huoli huomisesta on vain ja ainoastaan itsellä.

Ihanien asiakkaiden ja läheisten halu tukea ja runsaat yhteydenotot ilahduttavat ja kannustavat jaksamaan tällaisessa uudessa tilanteessa. Tämä luo jatkuvuutta myös tulevaisuudelle. Nyt huomaan, kuinka vuosien varrella muodostunut yhteys, yhteistyö ja luottamus ovat kultaa sekä asiakkaiden että läheisien yrittäjäkollegoiden suunnalta - kiitos siitä.

Tämä on ensimmäinen blogini, ja ajattelin tästä päivästä eteenpäin kirjoitella ajatuksiani ylös ihan itseäni varten ja mahdollisesti teitä viihdyttääkseni myös - silloin tällöin. Kenties blogissa saan jaettua teille syvimpiä tuntemuksiani sekä tarjottua pientä iloa blogin lukijoiden päivään. Kauneus ympärillämme ei ole loppunut mihinkään. Kauneus asuu edelleen luonnossa, läheisissä, pienissä asioissa ja hetkissä.

Voikaa hyvin.

Rakkaudella,

Tuula <3